Bornholms Grønne Bølge er et projekt, der skal styrke den rekreative og naturmæssige sammenhæng på Bornholm fra Hammerknuden i nord til Dueodde i syd. Et netværk af afmærkede ruter og tilhørende faciliteter skal gøre øens centrale naturområder og landskaber lettere tilgængelige og overskuelige for lokale beboere og turister. Netværket af ruter skal være med til at formidle områdets naturværdier, geologi, kulturhistorie og landskabelige værdier. Den øgede adgang til naturoplevelser skal i samspil med aktiviteter og formidling trække flere mennesker i alle aldre ud i naturen.’
I 2020 udarbejdedes en målgruppeanalyse for Den Grønne Bølge. Denne målgruppeanalyse giver input og viden til udvikling af den rekreative del af Bornholms Grønne Bølge og er udarbejdet af Center for Regional-og Turismeforskning og Destination Bornholm i tæt samarbejde med Inzights for Bornholms Regionskommune. Analysen er støttet af Nordea-fonden som en del af forprojektet til Bornholms Grønne Bølge. Analysen er sket i tæt samarbejde med interesseorganisationer, fastboende, tilvalgsbornholmere og Bornholms turister.
Rapporten består af to dele: Bornholmere som målgruppe og turister som målgruppe.
- Del 1 er udarbejdet af CRT og beskæftiger sig med, hvilke konkrete input og behov en bredt udvalgt del af de bornholmske målgrupper, interesseorganisationer og kommunale enheder og erhverv har i forhold til brugen af Bølgen.
- Del 2 er udarbejdet af Destination Bornholm og Inzights og vedrører turistsegmentet. Undersøgelsen fokuserer på vandre-og cykeloplevelser på Bornholm i 2020.
Både del 1 og del 2 har desuden eksempler på lokale og nationale komparative ruter og initiativer, der kan spille ind med relevant viden og erfaring i forhold til den fortsatte udvikling af Bornholms Grønne Bølge.
Center for Natur, Miljø og Fritid