hænder
Skip Navigation LinksBRK Nyheder Giv digital fuldmagt - nemt og sikkert

Giv digital fuldmagt - nemt og sikkert

15-03-2017

​Nu bliver det lettere at afgive en digital fuldmagt for borgere, som ønsker at lade fx pårørende hjælpe med den digitale kontakt til det offentlige. Også hvis borgeren ikke har NemID.

Tidligere har det kun været muligt for borgeren selv at afgive en digital fuldmagt i den offentlige digitale fuldmagtsløsning, men nu er det også muligt for pårørende eller andre at anmode om fuldmagt. 

Eksempelvis kan en datter til en ældre borger nu anmode om adgang til borgerens journal fra sygehuset via fuldmagtsløsningen, således at borgeren ikke selv er nødsaget til at have NemID eller at benytte den digitale fuldmagtsløsning for at give en digital fuldmagt.  Det er blandt andet også muligt at få adgang til at melde flytning eller skifte læge via fuldmagten.

Anmodningen om en digital fuldmagt kan sendes som fysisk post til den ældre borgers folkeregisteradresse, der kan godkende fuldmagten ved at underskrive og sende den til Digitaliseringsstyrelsen.


Læs mere om digital fuldmagt på Borger.dk - https://www.borger.dk/samfund-og-rettigheder/fuldmagt eller kontakt Borgerservice.
Du finder åbningstider for Borgerservice her