Del på facebook
Skip Navigation LinksBRK Borger Danmarks vildeste kommune

Danmarks vildeste kommune

Kan Bornholm blive Danmarks vildeste kommune?

Bornholms Regionskommune har meldt sig til den landsdækkende dyst om at blive Danmarks vildeste kommune. En kampagne der er drevet af Miljøministeriet og betyder, at landets vildeste kommune vil blive kåret i slutningen af 2022.

Vinderen vil være den kommune, der har det mest fantastiske biodiversitetsprojekt, baseret på iderigdom, engagement, antal omlagte kvadratmeter/kubikmeter vild natur og udbredelse af viden til borgerne om den vilde naturs værdi, evner og egenskaber. Som kommune kan vi også vælge at fokusere på noget helt femte, så længe det er noget, der gør kommunen VILD.
Vigtig indsats for at bevare naturen og biodiversiteten
At naturen er i krise og tusindvis af arter er i fare for at uddø er baggrunden for at Miljøministeriet, med minister Lea Wermelin i spidsen, har inviteret landets kommuner til dysten om at blive Danmarks vildeste kommune. Ministeren appellerer og inviterer til, at vi "omfavner, hylder og dyrker den vilde natur i kommunerne til fordel for natur og biodiversitet."

Ved at deltage vil Bornholms Regionskommune gøre indsatsen for at beskytte vores natur og biodiversitet endnu mere synlig og nærværende for så mange som muligt. Desuden kan kampagnen og dysten være med til at kickstarte arbejdet med at sætte handling bag ordene i Bornholms kommende Naturpolitik. Formand for kommunens Natur- og Miljøudvalg, Leif Olsen (SF) siger:

"Vi er en kommune der i mange år har arbejdet med at bevare og fremme natur og biodiversitet, så vi er allerede en ret vild kommune med rigtig meget natur, men vi vil gerne være endnu vildere. Naturen på Bornholm har brug for endnu mere plads for at bevare og styrke biodiversiteten. Det kan den få overalt med en fælles indsats fra kommune, stat, borgere og erhvervsliv – på offentligt ejede arealer og hos private lodsejere – store som små, i skove, på landbrugsarealer, langs kysterne, i parker, langs veje og i haver."

Minister og biolog i dommerpanel

Dommerpanelet, der skal kåre Danmarks vildeste kommune, består af miljøminister Lea Wermelin og biolog Morten DD Hansen, som er museumsinspektør for Naturhistorisk Museum i Aarhus og vil være velkendt af tv-seere med forkærlighed for naturprogrammer.  

Udover kåringen og den deraf følgende ære som Danmarks vildeste kommune, så modtager den kommune, der løber med 1. prisen en million kroner til naturtiltag fra Den Danske Naturfond. I sidste ende vil det dog være den danske natur i sig selv, der bliver den helt store vinder af konkurrencen.

Læs mere om konkurrencen og kampagnen Sammen om et vildere Danmark på Miljøministeriets hjemmeside www.dkvild.dk


Danmarks vildeste kommune

Læs mere om den landsdækkende dyst, som Bornholms Regionskommune er med i.

Gå til kampagnens hjemmeside
Danmarks vildeste kommune

Få gode råd og ideer til, hvad du kan gøre for at gøre din have eller altankasse mere vild
Klik her

#dkvild

Grøn bog for Bornholms Regionskommune

For at deltage i dysten har Bornholms Regionskommune udfyldt kampagnens grønne bøger. Her kan du kan læse, hvad kommunen gør for at få en grønnere og vildere natur - og hvad der er de næste vilde planer.

Klik her Grøn bog

Klik her Finale Grøn bog

#dkvild